Mamman rör upp känslor – tränar och ammar på samma gång

"Med mitt femte barn Hugo väntade jag flera månader innan jag började träna igen och det var mycket tuffare. Om jag inte drar på det lika länge (den här gången) kommer jag i form snabbare och dessutom hjälper det mot förlossningsdepression, säger Sharny Kieser till Daily Mail Australia.

Träningshets – eller ett sunt sätt att komma tillbaka efter graviditet?

Nyblivna mamman Sharny Kieser har rört upp känslorna rejält i sociala medier.

Två veckor efter förlossningen gör hon knäböj på gräsmattan – samtidigt som hon ammar sin son.

"Förfärligt", skriver folk på Facebook.

Tidigare har diskussionerna ofta handlat om hetsen att komma i gång med träningen efter en graviditet. Nyblivna mammor känner press på sig att bli av med sina extrakilon – och pushar kroppen för tidigt och hårt, med tanke på vad den har gått igenom.

Men den senaste händelsen att skapa debatt är 35-åriga Sharny Kiesers lansering av "breastercising", det vill säga kombinerad amning och träning. Två veckor efter att hennes sjätte son Magnus kommit till världen poserar den australiska PT:n på bild när hon ammar bebisen, samtidigt som hon går ner i "squat"-position på gräsmattan utanför familjens hus.

– Promenader, knäböj och andra aktiviteter får mig att må bättre. Med mitt femte barn Hugo väntade jag flera månader innan jag började träna igen och det var mycket tuffare. Om jag inte drar på det lika länge kommer jag i form snabbare och dessutom hjälper det mot förlossningsdepression, säger hon till Daily Mail Australia.

LÄS OCKSÅ: 7 viktkrig som bara en mammaledig förstår

"Jag tränar inte varje gång"

Men reaktionerna lät inte vänta på sig. När Sharny Kiesers make Julian postade den kontroversiella bilden på Facebook rasade upprörda kommentarer in.

Användare kallade tilltaget "förfärligt" och varnade andra nyblivna och blivande föräldrar för risken med att börja träna för tätt inpå en förlossning.

Huvudpersonen själv försvarar dock sin handling:

– Jag ammar sex gånger per dag, och jag tränar inte varje gång. Dessutom är det inte som att jag springer eller styrketränar. Jag gör knäböj och utfall, övningar som är enkla att utföra medan man ger bröstet.

Vid sina första graviditeter gick Sharny Kieser upp 30 kilo - och hamnade i en ond spiral av onyttig mat, illamående och depression.

Genom att lyssna på kroppen, träna och äta bra blev de senaste upplevelserna helt annorlunda.

– Nu är jag redo att ta nästa kliv och få tillbaka min kropp, bli supertrimmad och bara ha kul med barnen, säger hon enligt Mail Online.